Obiective Rasnov

Cetatea Rasnov

Grădina Cetăţii Rasnov este deschisă în această perioadă, accesul vizitatorilor fiind gratuit.
Programul este cel de vară (9.00-19.00), dar oaspeţii trebuie să respecte măsurile de distanţare socială specifice spaţiilor deschise,
adică să nu fie în grupuri mai mari 3 persoane (excepţie fac membrii aceleiași familii) și distanţa dintre persoane să fie de
minim 2 metri.

Cetatea dacica este momentan intr-un program amplu de renovare pana in februarie 2022.

Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov (judetul Brasov). Este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania si a fost construita in secolele 13-14 de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor.

Aprilie – Septembrie      09.00 – 19.00
Octombrie                 09.00 – 18.00
Noiembrie – Februarie  09.00 – 17.00
Martie                    09.00 – 19.00
Tarif vizitare: 12 lei/ pers; elevi, studenti 6 lei/pers.
Informatii: 0740.510 665;
www.rasnov-turism.ro
e-mail: rasnov.cetate@gmail.com

LIFTUL  ACCES   CETATEA    RASNOV :
Aprilie – Septembrie      09.00 – 19.00
Octombrie                 09.00 – 18.00
Noiembrie – Februarie  09.00 – 17.00
Martie                    09.00 – 18.00
Tarif dus-intors: 12 lei/ pers; elevi, studenti 6 lei/pers.
O singura calatorie: 8 lei/ pers; elevi, studenti 4 lei/pers.
Informatii: 0732 440 210;
www.asaltulcetatii.ro

Dino Parc

Dino Parc este un singurul parc tematic de dinozauri din Romania si cel mai mare din Sud Estul Europei. Sunt 100 de dinozauri in marime naturala, fiecare atestat stiintific si realizat dupa ultimele descoperiri paleontologice. Sunt intr-adevar speciali, pentru ca sunt creati din fibra de sticla si un tip special de rasina, cu o garantie de 50 ani. Un loc deosebit, pe o suprafata de 1,5 hectare, in mediu natural ce ofera copiilor si nu numai, o experienta unica.

Program iarna: luni – joi  10.00 – 17.30; V – D : 10.00 – 18.00 ;
Program vara: luni – joi  10.00 – 18.00; V – D : 10.00 – 19.00 ;

Tarif vizitare :  copii < 3ani gratis; 3-14 ani  -23 lei/pers., adulti – 30 lei/pers, reducere pentru pensionari si studenti 24 lei ( pe baza legitimatiei de student sau cupon de pensie ) Oferte: Grup copii >15 copii (elevi/prescolari) 19 lei/copil; 1 adult gratuit la fiecare 10 copii; Familie numeroasa (minim 4 membri) 20% discount pentru copii – 19 lei/copil. Oferim DISCOUNT 10% la tariful de intrare, tichet in receptie!

Contact: 0741208711; 0741208701;
www.dinoparc.ro
e-mail : info@dinoparc.ro   

Dragi prieteni ai dinozaurilor, Dino Parc Râșnov s-a redeschis oficial începând cu ziua de vineri, 22 mai 2020, doar cu spațiile outdoor. Conform reglementărilor în vigoare, am pregătit o serie de măsuri de protecție, atât pentru vizitatori cât și pentru angajații parcului. Pentru ca vizita în parc, în această situație neobișnuită, să fie un moment frumos și relaxant pentru toată lumea, contăm pe înțelegerea și sprijinul vizitatorilor și al partenerilor noștri.
Mai jos am listat toate măsurile de protecție luate în parc, dar și câteva recomandări pentru vizitatori:
·       Suplimentăm numărul de case de bilete, în funcție de fluxul de oameni pe care îl vom avea la parc. De asemenea, vă recomandăm să optați și pentru achiziția de bilete online de pe bilete.ro – https://www.bilete.ro/dino-parc-rasnov/
·       Recomandarea noastră este ca toți vizitatorii să poarte mască de protecție. Este recomandat ca și copiii de peste 3 ani să poarte mască de protecție. În cazul în care nu aveți, veți putea achiziționa măști și mănuși fără adaos comercial de la intrarea în parc.
·       Am instalat un scanner termic care măsoară temperatura tuturor celor care intră. Măsurarea temperaturii nu este opțională, iar dacă scannerul detectează o valoare anormală, mai mare de 37,3 grade, persoana respectivă va fi rugată să își reprogrameze vizita la Dino Parc.
·       Pentru a evita supraaglomerarea, am implementat un sistem care ne permite să știm constant numărul de vizitatori care vor intra în parc.
·       Am amplasat un covor cu dezinfectant la intrarea în parc pe care toți vizitatorii vor fi rugați să pășească înainte de a intra.
·       Fluxurile de intrare și ieșire ale parcului sunt acum complet separate.
·       Pentru moment, cinematografele, expozițiile indoor și locurile de joacă vor rămâne închise. Se poate vizita, însă, întregul traseu cu dinozauri. Aceste activități vor fi deschise de îndată ce situația generală o va permite.
·       Am lărgit aleile de pe traseul cu dinozauri.
·       Vizitatorii noștri vor avea acces în toate spațiile din parc, nu doar pe alei ca până acum, pentru a evita aglomerația pe traseu. De asemenea, am mai amplasat încă 150 de bănci cu distanță între ele.
·       Pe toată durata zilei, la fiecare 15 minute, vom dezinfecta spațiile comune expuse (mânere, balustrade, etc.)
·       Am amplasat recipiente cu dezinfectant atât la intrare cât și în interiorul parcului.
·      Toți colegii noștri din parc vor avea echipament de protecție adecvat.
·       Am suplimentat staff-ul pentru a supraveghea mai bine respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială.
·       Am amplasat în cele mai vizibile locuri plăcuțe informative cu regulile care trebuie respectate.
Doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste această perioadă, așa că ne bazăm în totalitate pe înțelegerea celor care ne vor trece pragul. Vă mulțumim!

Pestera Valea Cetatii

Pestera Valea CetatiiLa o distanta de numai 1.5 Km de RASNOV si 7,5 Km de Poiana Brasov, Pestera Valea Cetatii (aflata in rezervatia naturala cu același nume) este o atractie turistica de exceptie aflata la doi pasi de Cetatea din Rasnov. Laculetele ce oglindesc formatiuni enigmatice perfect modelate de apa si aer inconjoara o impozanta sala Catedrala care, cu cei peste 30.000 de metri cubi ai sai, deschide ochilor un tavan de poveste cu volute si arce de calcar de un alb cum rar poti vedea in lume.
Amenajata cu cele mai moderne tehnologii, pestera ofera un parcurs si o iluminare ce face si un claustrofob sa uite de peretii care-l inconjoara si sa se simta intr-un palat de cristal. Accesul se face din parcarea de pe drumul national Poiana Brasov- Rasnov dupa 450 de metri de parcurs relaxant cu piciorul prin carstul impadurit al rezervatiei naturale Valea Cetatii.

Program:
Iarna: 1 oct – 31 martie Luni- Duminica  10:00-18:00 * Ultima intrare la 17:30
Vara: 1 aprilie – 30 septembrie Luni – Duminica 10:00-20:00 * Ultima intrare la 19:30

Tarife vizitare :
– copii pana in 5 ani, gratuit
– copii intre 5-14 ani – 10 lei
– adulti – 20 lei
Contact: 0728 961 533 ; 0268 230 109; 0724 345 898
www.pestera-valeacetatii.ro
e-mail: contact@pestera-valeacetatii.ro

Intrarea in pestera se face din 20 in 20 de minute, in grupuri restranse de 20 persoane, insotiti de ghidul pesterii.

Temperatura interioara este de 10-12 grade Celsius, este necesara imbracaminte adecvata.

Distanta din parcarea pesterii pana la obiectiv este de cca. 400 metri.

Masuri de siguranta obligatorii:

 • folosirea dezinfectantului de la casierie
 • purtarea mastii de protectie in interiorul pesterii
 • pastrarea distantei intre turisti si fata de personal de 2 metri
 • respectarea marcajelor de pe traseu
 • nu se permite accesul persoanelor cu probleme respiratorii
 • vizitarea pesterii in grupuri restranse

In cursul zilei, dupa fiecare grup, se dezinfecteaza balustrada din pestera, turnichetii de la intrare si tot ceea ce este necesar!

BISERICA VECHE SF. NICOLAE:
program vizitare : L-D : 10.00 – 17.00 ;  Nu se percepe tarif de vizitare ; Rasnov, str. Romulus Cristoloveanu, nr. 3

COMPLEXUL OLIMPIC DE SARITURI CU SCHIURILE:
Rasnov Str. Valea Carbunarii; Nu se percepe tarif pentru vizitare.Acces doar pe timpul zilei.

La Rasnov nu te plictisesti nici in 10 zile!

 Relaxare in aer liber – pe jos sau cu bicicletele

 • Gradina Pazitorilor (drum forestier usor accesibil),
 • Slaif (o poienita in care te poti regasi cu natura, amenajata cu panouri de informare despre fauna si flora din zona)
 • Bisericuta Paganilor (traseu de nivel mediu),
 • Cheile Rasnoavei (zona cheilor se poate parcurge cu masina sau la pas, este usor accesibila, pentru persoanele curajoase se poate face programare la Bungee Jumping (130 m),
 • Complexul Sportiv de trambuline de sarituri cu schiurile – zona este special amenajata pentru competitii, insa este uimitor sa vezi de unde sar sportivii pentru ca este permis sa urcati scarile de la trambulina de K60 – o recomand ca o plimbare relaxanta de seara.
 • Promenada Sissi – zona de promenada cu locuri de joaca, foisoare si alei.

Plimbare prin Poiana Brasov – se poate urca cu telecabina pana pe varful Postavarul, putin mai jos este Cabana Postavaru, apoi puteti cobora in Brasov pentru vizitarea centrului istoric.

In Brasov:

Agrement: Paradisul Acvatic, Parc Aventura, Gradina Zoologica, Planetariu si SuperLand (cel mai mare parc de distractii pentru copii din S-E Europei)- Oferim BONUS +10%, tichet in receptie.

Cultural: Centrul istoric din Brasov ofera nenumarate obiective. Va enumeram aici cateva: Biserica Neagra, Prima Scoala Romaneasca si Biserica Sf. Nicolae, Cetatea Brasov, Muzeul de Istorie (gazduieste nenumarate expozitii), traseu de promenada Dupa Ziduri de unde se poate urca la Turnul Alb si Turnul Negru, Bastionul Tesatorilor, Strada Sforii, plimbarile pe strazile vechi va ofera incursiuni in istorie, intrucat pe fatadele caselor se regasesc mici tablite cu informatii despre cladire.

Trasee montane in Bucegi la Cabana Diham, Cabana Malaiesti sau Platoul Bucegi cu Babele si Sfinxul

In apropiere de Brasov este Canionul 7 Scari – iesirea spre Bucuresti la Dambu Morii (~30 km), de asemenea in apropiere, la Babarunca, pentru doritorii de senzatii tari, se poate sari cu parapanta – insotiti.

Trasee montane in Piatra Craiului la Cabana Curmatura, Pe Prapastii sau doar vizitati Centrul de Vizitare Piatra Craiului (muzeul Pietrei Craiului gazduieste cu bucurie copii, carora le pune la dispozitie nenumarate provocari).

Alte recomandari: Biserica fortificata de la Prejmer ~25 km, Harman, Codlea si Cristian, Rezervatia de ursi de la Zarnesti, Parcul de aventura Wolf din Zarnesti, Cabana Dambul Morii, Schitul Coltul Chiliei.

Excursie de 1 zi: Manastirea Sf. Nectarie si Pestera Rupestra Templul Ursitelor de la Sinca Veche (al treilea punct energetic din tara), Moara cu Noroc de la Ohaba, Manastirea Berivoi, La Valtori la Lisa, Manastirea Sambata, Cetatea Fagaras si Piramidele de la Şona.

Excursie de 1 zi: Cetatea Feldioara, Vulcanul, Carierele de Bazalt si Lacul de Smarald de la Racos, Cetatea Rupea, Viscri, Cetatea Sighisoara

Excursie de 1 zi: Cetatea Bran, Comuna Fundata cu satele Fundatica si Sirnea – loc de relaxare si poveste. Satul Magura – apreciat in special de turistii straini, ne ofera o priveliste deosebita… Cheile Gradistei de la Moeciu de Sus, Pestera Dambovicioara si Mausoleul de la Mateias

Excursie de 1 zi: Busteni (Castelul Cantacuzino, Manastirea Cairaiman, Cascada Urlatoarea- drumetie), Sinaia ( Manastirea Sinaia si Castelul Peles si Pelisor)

Excursie de 1 zi: Lacul Bolboci, Pestera Ialomitei, Babele si Sfinxul

Excursie de 1 zi: Rezervatia de ursi Liberty de la Zarnesti, Cabana Plaiul Foii, Schitul Coltii Chiliei – drumetie

Excursie de 1 zi: Salina Praid, ceramica Corund

Paradisul Acvatic – 6 piscine interioare şi 2 piscine în aer liber, tobogane cu apă, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, sală de fitness, teren de fotbal acoperit, teren de volei pe nisip, restaurant şi terase.

Parc Aventura – 14 trasee de dificultate progresiva. Fiecare participant la aventura primeste un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta.