Obiective Rasnov
Cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov (judetul Brasov). Este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania si a fost construita in secolele XIII-XIV de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor.
Aprilie – Septembrie 09.00 – 19.00
Octombrie 09.00 – 18.00
Noiembrie – Februarie 09.00 – 17.00
Martie 09.00 – 19.00
Informatii: 0740.510 665;
www.rasnov-turism.ro
e-mail: rasnov.cetate@gmail.com
Ascensorul pe plan înclinat Râșnov
Pentru cei care vor să ajungă din centrul Râșnovului la Cetate, cea mai rapidă cale de acces este ascensorul pe plan înclinat. Amenajare acestuia a fost o idee care s-a născut la Râşnov încă din 2005, iar în aprilie 2015 proiectul a fost finalizat, fiind efectuată recepția lucrării. Primele curse ale ascensorului pentru public au avut loc în data de 3 iulie 2015, când au debutat și Zilele Râșnovului.
Stația de îmbarcare se află în spatele Casei de Cultură Râșnov, iar cei ce aleg să ajungă la Cetate folosind această instalaţie de transport, se pot bucura şi de împrejurimile oraşului de pe platforma de belvedere amenajată la stația de lângă Cetate. Traseului liftului are o lungime totală de 165 de metri, cu o diferenţă de nivel de 85 de metri, iar unghiul de înclinare este de 37 de grade. Călătoria durează aproximativ două minute, viteza de deplasare a cabinei fiind de 2,5 metri pe secundă.
Astfel de instalaţii cunoscute în lume mai sunt la Salzburg, în Austria, în Porto dar şi în Zagreb, Croaţia. Ascensorul din orașul rozelor poate transporta într-o zi 648 de persoane, capacitatea maximă a cabinei fiind de 18 persoane. Consumul de energie este unul redus, ţinând cont că are o contragreutate, şi totodată, este şi un mijloc de transport ecologic.
În zonele greu accesibile, stâlpii de beton au fost instalaţi cu ajutorul unui elicopter și pentru amenajarea traseului au fost sparți manual 2.000 de metri cubi de rocă. Investiția a costat 10.718.447 de lei, jumătate din această sumă fiind finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar restul fonduri de la bugetul local al Râșnovului.
LIFTUL ACCES CETATEA RASNOV :
Aprilie – Septembrie 09.00 – 19.00
Octombrie 09.00 – 18.00
Noiembrie – Februarie 09.00 – 17.00
Martie 09.00 – 18.00
Tarif dus-intors: 25 lei/ pers; elevi, studenti 15 lei/pers.
O singura calatorie: 15 lei/ pers; elevi, studenti 10 lei/pers.
Informatii: 0726 765 626;
www.asaltulcetatii.ro
Dino Parc
Dino Parc este un singurul parc tematic de dinozauri din Romania si cel mai mare din Sud Estul Europei. Sunt 120 de dinozauri in marime naturala, fiecare atestat stiintific si realizat dupa ultimele descoperiri paleontologice. Sunt intr-adevar speciali, pentru ca sunt creati din fibra de sticla si un tip special de rasina, cu o garantie de 50 ani. Un loc deosebit, pe o suprafata de 1,5 hectare, in mediu natural ce ofera copiilor si nu numai, o experienta unica.
Program iarna: luni – joi 10.00 – 17.30; V – D : 10.00 – 18.00 ;
Program vara: luni – joi 10.00 – 18.00; V – D : 10.00 – 19.00 ;
Tarif vizitare : copii < 3ani gratis; 3-18 ani – 32 lei/pers., adulti – 42 lei/pers, reducere pentru pensionari si studenti –35 lei ( pe baza legitimatiei de student sau cupon de pensie )
Oferte: Grup copii >15 copii (elevi/prescolari) 27 lei/copil; 1 adult gratuit la fiecare 10 copii; Familie numeroasa (minim 4 membri) 20% discount pentru copii – 27 lei/copil.
Oferim DISCOUNT 10% la tariful de intrare, tichet in receptie!
Contact: 0741208711; 0741208701;
www.dinoparc.ro
e-mail : info@dinoparc.ro
De asemenea, vă recomandăm să optați și pentru achiziția de bilete online de pe bilete.ro – https://www.bilete.ro/dino-parc-rasnov/.
Pestera Valea Cetatii
La o distanta de numai 1.5 Km de RASNOV si 7,5 Km de Poiana Brasov, Pestera Valea Cetatii (aflata in rezervatia naturala cu același nume) este o atractie turistica de exceptie aflata la doi pasi de Cetatea din Rasnov. Laculetele ce oglindesc formatiuni enigmatice perfect modelate de apa si aer inconjoara o impozanta sala Catedrala care, cu cei peste 30.000 de metri cubi ai sai, deschide ochilor un tavan de poveste cu volute si arce de calcar de un alb cum rar poti vedea in lume.
Amenajata cu cele mai moderne tehnologii, pestera ofera un parcurs si o iluminare ce face si un claustrofob sa uite de peretii care-l inconjoara si sa se simta intr-un palat de cristal. Accesul se face din parcarea de pe drumul national Poiana Brasov- Rasnov dupa 450 de metri de parcurs relaxant cu piciorul prin carstul impadurit al rezervatiei naturale Valea Cetatii.
Program:
Iarna: 1 oct – 31 martie Luni- Duminica 10:00-18:00 * Ultima intrare la 17:30
Vara: 1 aprilie – 30 septembrie Luni – Duminica 10:00-20:00 * Ultima intrare la 19:30
www.pestera-valeacetatii.ro
e-mail: contact@pestera-valeacetatii.ro
Intrarea in pestera se face din 20 in 20 de minute, in grupuri restranse de 20 persoane, insotiti de ghidul pesterii.
Temperatura interioara este de 10-12 grade Celsius, este necesara imbracaminte adecvata.
Distanta din parcarea pesterii pana la obiectiv este de cca. 400 metri.
BISERICA VECHE SF. NICOLAE:
program vizitare : L-D : 10.00 – 17.00 ; Nu se percepe tarif de vizitare ; Rasnov, str. Romulus Cristoloveanu, nr. 3
COMPLEXUL OLIMPIC DE SARITURI CU SCHIURILE:
Rasnov Str. Valea Carbunarii; Nu se percepe tarif pentru vizitare.Acces doar pe timpul zilei.
La Rasnov nu te plictisesti nici in 10 zile!
Relaxare in aer liber – pe jos sau cu bicicletele
- Gradina Pazitorilor (drum forestier usor accesibil),
- Slaif (o poienita in care te poti regasi cu natura, amenajata cu panouri de informare despre fauna si flora din zona)
- Bisericuta Paganilor (traseu de nivel mediu),
- Cheile Rasnoavei (zona cheilor se poate parcurge cu masina sau la pas, este usor accesibila, pentru persoanele curajoase se poate face programare la Bungee Jumping (130 m),
- Complexul Sportiv de trambuline de sarituri cu schiurile – zona este special amenajata pentru competitii, insa este uimitor sa vezi de unde sar sportivii pentru ca este permis sa urcati scarile de la trambulina de K60 – o recomand ca o plimbare relaxanta de seara.
- Promenada Sissi – zona de promenada cu locuri de joaca, foisoare si alei.
Plimbare prin Poiana Brasov – se poate urca cu telecabina pana pe varful Postavarul, putin mai jos este Cabana Postavaru, apoi puteti cobora in Brasov pentru vizitarea centrului istoric.
In Brasov:
Agrement: Paradisul Acvatic, Parc Aventura, Gradina Zoologica, Planetariu.
Cultural: Centrul istoric din Brasov ofera nenumarate obiective. Va enumeram aici cateva: Biserica Neagra, Prima Scoala Romaneasca si Biserica Sf. Nicolae, Cetatea Brasov, Muzeul de Istorie (gazduieste nenumarate expozitii), traseu de promenada Dupa Ziduri de unde se poate urca la Turnul Alb si Turnul Negru, Bastionul Tesatorilor, Strada Sforii, plimbarile pe strazile vechi va ofera incursiuni in istorie, intrucat pe fatadele caselor se regasesc mici tablite cu informatii despre cladire.
Trasee montane in Bucegi la Cabana Diham, Cabana Malaiesti sau Platoul Bucegi cu Babele si Sfinxul
In apropiere de Brasov este Canionul 7 Scari – iesirea spre Bucuresti la Dambu Morii (~30 km), de asemenea in apropiere, la Babarunca, pentru doritorii de senzatii tari, se poate sari cu parapanta – insotiti.
Trasee montane in Piatra Craiului la Cabana Curmatura, Pe Prapastii sau doar vizitati Centrul de Vizitare Piatra Craiului (muzeul Pietrei Craiului gazduieste cu bucurie copii, carora le pune la dispozitie nenumarate provocari).
Alte recomandari: Biserica fortificata de la Prejmer ~25 km, Harman, Codlea si Cristian, Rezervatia de ursi de la Zarnesti, Parcul de aventura Wolf din Zarnesti, Cabana Dambul Morii, Schitul Coltul Chiliei.
Excursie de 1 zi: Manastirea Sf. Nectarie si Pestera Rupestra Templul Ursitelor de la Sinca Veche (al treilea punct energetic din tara), Moara cu Noroc de la Ohaba, Manastirea Berivoi, La Valtori la Lisa, Manastirea Sambata, Cetatea Fagaras si Piramidele de la Şona.
Excursie de 1 zi: Cetatea Feldioara, Vulcanul, Carierele de Bazalt si Lacul de Smarald de la Racos, Cetatea Rupea, Viscri, Cetatea Sighisoara
Excursie de 1 zi: Cetatea Bran, Comuna Fundata cu satele Fundatica si Sirnea – loc de relaxare si poveste. Satul Magura – apreciat in special de turistii straini, ne ofera o priveliste deosebita… Cheile Gradistei de la Moeciu de Sus, Pestera Dambovicioara si Mausoleul de la Mateias
Excursie de 1 zi: Busteni (Castelul Cantacuzino, Manastirea Cairaiman, Cascada Urlatoarea- drumetie), Sinaia ( Manastirea Sinaia si Castelul Peles si Pelisor)
Excursie de 1 zi: Lacul Bolboci, Pestera Ialomitei, Babele si Sfinxul
Excursie de 1 zi: Rezervatia de ursi Liberty de la Zarnesti, Cabana Plaiul Foii, Schitul Coltii Chiliei – drumetie
Excursie de 1 zi: Vama Buzaului – Rezervatia “Valea Zimbrilor”, Cascada Urlatoare si masa la un punct gastonomic local
Excursie de 1 zi: Salina Praid, ceramica Corund
Paradisul Acvatic – 6 piscine interioare şi 2 piscine în aer liber, tobogane cu apă, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, sală de fitness, teren de fotbal acoperit, teren de volei pe nisip, restaurant şi terase.
Parc Aventura – 14 trasee de dificultate progresiva. Fiecare participant la aventura primeste un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta.